WordPress minitips

Du som bruker WordPress kan med enkle grep gjøre websiden din litt mer sikker mot hacking og ikke minst forbedre din kunnskap om hvordan bruke WordPress på en optimal måte. Her er tre enkle tips på akkurat dét.

Admin login

Når du logger deg inn i WordPress, f.eks. for å skrive et nytt innlegg på bloggen, må du ikke logge deg inn som admin. Admin login bør bare brukes av administrator av websiden. Opprett en egen brukerprofil for hver vanlige bruker av websiden. Dette øker sikkerheten.

Spam

Plages du med spam på bloggen, selv om du ikke har kommentarfelt? Dette kan du enkelt gjøre noe med. Spamroboter er ikke avhengig av kommentarfelt, men det finnes innstillinger i WP som kan begrense dette. I WordPress menyen, gå til Innstillinger og Diskusjon. Her kan du gå igjennom innstillingene og f.eks. avkrysse muligheten for andre å kommentere innleggene dine.

Søkeord og kategorier

Når du skal skrive et innlegg i WordPress kan du definere en kategori og samtidig tillegge flere søkeord for innlegget. Hva er forskjellen mellom kategori og søkeord?

En kategori i et innlegg i WordPress kan f.eks. være mat. Mens spagetti, Italia og kjøttsaus, vil være søkeord. Skjønner?